יום רביעי, 27 בינואר 2016

ורניקי מרוסיה – לכבוד הנובי גוד


כיסונים במילוי גבינת "טברוג" ותפוחי אדמה. מתכון של השפית לאה לויט

המרכיבים:

לבצק:
2 כוסות קמח
1 ביצה
2 כפיות שמן
1/2 כוס מים חמים
1/2 כפית מלח

למלית:
1/2 ק"ג גבינת "טבורוג" (אפשר להחליף בגבינה רזה לאפייה כמו "טוב טעם")
1/2 ק"ג תפוחי אדמה
50 גרם חמאה
1 בצל
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1.       מניחים את הקמח בקערה. יוצרים שקע בערימת הקמח ושוברים פימה את הביצים. מערבבים היטב. מוסיפים את המים, השמן והמלח ולשים את תוכן הקערה. מתחילים בקערה עצמה ולאחר שמקבל גוש בצק עוברים למשטח מקומח. לשים בין 5-10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
2.       קורצים כדורי בצק בגודל של כדור פינג פונג, מניחים בכלי נקי ומכסים במגבת.
3.       קולפים את תפוחי האדמה והבצל וחותכים לקוביות, מניחים בסיר בינוני ומבשלים על להבה בנונית עד לריכוך תפוחי האדמה. מסננים ומייבשים היטב.
4.       טוחנים את תפוחי האדמה והבצל במטחנת בשר ליצירת פירה (לא במעבד מזון). מוסיפים לקערה את הגבינה והחמאה ומערבבים היטב.
5.       לשים קלות את כדורי הבצק ש"נחו" מעט ומרדדים כל כדור על משטח מקומח קלות לעלה דק.
6.       בעזרת כוס, קורצים עיגולי בצק ומוציאים מהתבנית. בעזרת כפית, מניחים במרכז כל עיגול מילוי הגבינה ותפוחי האדמה. סוגרים כל עיגול לחצי סהר וחותמים את הקצוות חותמים בעזרת שיני מזלג. כעת הוורניקי מוכנים לבישול ואפשר להקפיא אותם עד לשימוש.
7.       בישול הוורניקי: ממלאים מים כדי 2/3 גובה בסיר גדול, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מטילים את הכיסנים ומבשלים כ-10-7 דקות עד שהם צפים. מסננים את הכיסנים, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים אותם עם שמנת חמוצה וחמאה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה