יום רביעי, 27 בינואר 2016

לביבות תפוחי אדמה


25 לביבות

5 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל גדול
5 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
1/4 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
כף עלי נענע קצוצים
כף עלי סלרי קצוצים
1 פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ (לא חובה)
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם (או 3 פרוסות לחם יבש מושרות במים וסחוטות היטב)
כפית אבקת אפיה
פלפל שחור
מלח
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל ומגררים אותם על פומפיה גסה. מעבירים את תפוחי האדמה והבצל המגוררים למסננת ומניחים לחמש דקות על מנת לאפשר להם להגיר נוזלים.
2. סוחטים היטב בלחיצה בין שתי כפות הידיים את תפוחי האדמה והבצל, מעבירים לקערת ערבוב , מוסיפים לקערה את כל החומרים מלבד המלח והשמן לטיגון ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים את הקערה מכוסה למקרר למשך חצי שעה.
מוצאים את עיסת הלביבות מהמקרר מיד לפני הטיגון, מוספים את המלח ומערבבים היטב (הוספת המלח בשלב מוקדם יותר תגרום לעיסה להיות נוזלית מאד).
3. מחממים היטב את שמן הטיגון במחבת רחבה (השמן צריך להיות בעומק של 2 ס"מ לפחות), רצוי במחבת טפלון. יוצרים מהעיסה לביבות שטוחות בין שתי כפות הידיים, מחליקים אותן בזהירות אל השמן ומטגנים כמות קטנה בכל פעם ולא מצופפים את הלביבות במחבת. כאשר צידן התחתון של הלביבות שחום הופכים אותן בעדינות בעזרת תרווד ומטגנים אותן עד שהן שחומות משני צידיהן. במהלך הטיגון יתכן ויהיה צורך להוסיף שמן למחבת.

4. מוציאים את הלביבות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם בתוספת שמנת חמוצה וסלט ירקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה