יום שבת, 23 בינואר 2016

ספרינג רול מויאטנם

בסוף תוכלו לראות סרטון שבהתחלה שלו היא מדגימה כיצד להכין את ניירות האורז. 


מצרכים:
חבילת נייר אורז (שימו לב בהוראות הכנה שזה מתאים למים קרים)
רוטב סויה
רוטב טריאקי
צ'ילי מתוק- אם אוהבות/ים
שמן
פלפל שחור
ירקות לפי טעמכן/ם:
פלפלים מתוקים צהובים, אדומים, כתומים
בצל ירוק
נבטים סינים
גזר
מלפפון / זוקיני
כרוב
בצל
פטריות
עלי תרד/סלק

אופן ההכנה
1.      חיתכו את הירקות לרצועות דקות ואת הפטריות לריבועים (את הגזר ניתן לחתוך לרצועות דקות מאוד בעזרת קולפן)
2.      מזגו שמן למחבת ותבלו אותו במעט פלפל שחור
3.      העבירו את הפטריות והבצל הלבן לשמן ומזגו מעט רוטב סויה, רוטב טריאקי וצ'ילי מתוק. ערבבו את הבצל והפטריות עם השמן והמתינו עד אשר הבצל יהיה שקוף והפטריות יתבשלו.
4.      העבירו את הירקות לפי סדר הכנה:  גזר, מלפפון , פלפלים, גמבות, בצל ירוק, נבטים.
5.      מזגו עוד מהרטבים – וערבבו מידי פעם עד שהירקות יתרככו
6.      הניחו במרכז השולחן צלחת עמוקה וגדולה מלאה במים קרים
7.      הכניסו נייר אורז למים למספר דקות עד אשר יתגמש (כמו ניילון), העבירו אותו בזהירות לצלחת שטוחה, מלאו במרכז מעט מהירקות המוקפצים וגלגלו בצורת אגרול.





















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה