יום רביעי, 27 בינואר 2016

לחמניות גבינה מהבלקן


כ- 20 לחמניות

חומרים:
250 גר' גבינה לבנה 5%
2 ביצים
3 כוסות קמח (אפשר שחצי מהכמות שתהיה של קמח מלא)
שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן חמניות או קנולה
קורט מלח
קורט סוכר
150 גר' גבינה צהובה מגוררת

לזיגוג:
חלמון ביצה
2 כפות מים
שומשום/ קימל /פרג

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות

1.       מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, מוסיפים את הביצים ומערבבים יחד.
2.       מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
3.       מוסיפים את השמן, המלח, הסוכר והגבינה הצהובה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ורך. במידה והבצק נדבק לידיים מוסיפים מעט קמח , אך הבצק עדיין צריך להישאר רך.
4.       מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה. צרים מהבצק 20 כדורים קטנים (בגודל ביצה קטנה) ומניחים אותם על נייר האפייה במרחק של 3 ס"מ אחד מהשני ומהשוליים של התבנית.
5.       טורפים היטב את החלמון לזיגוג יחד עם 2 כפות מים ומורחים שכבה דקה בעזרת מברשת על הלחמניות. מפזרים מעל מעט מלח גס, שומשום, קימל או פרג ומעבירים את התבנית למרכז התנור. אופים למשך 30-40 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע שחום- זהוב.

-          אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון מצויד בלהב פלסטיק ללישה. מכניסים את כל החומרים ומעבדים לבצק אחיד ורך. את  הבצק ניתן להכין יום לפני האפייה ולשמור מכוסה היטב במקרר.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה