יום רביעי, 27 בינואר 2016

מרק ירקות חם ליום קר

מרק ירקות מחמם לחורף הקר 


מצרכים:
בצל
סלרי
גזר
פטרוזיליה
בטטה
תפוח אדמה
קישוא
אטריות דקות

תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כורכום
מרק עוף-לא חובה

לתוספת –שקדי מרק

אופן ההכנה
1.      חיתכו את הירקות לריבועים קטנים
2.      את הסלרי חיתכו מהחלק התחתון ואת העלים שמרו לאחר מכן
3.      חממו שמן בסיר גדול עם מעט פלפל שחור וכורכום
4.      טגנו בצל וסלרי עד שהבצל נעשה שקוף
5.      הכניסו את הירקות ואדו במשך 4-5 דק'
6.      הוסיפו מים רותחים עד 3/4 מהסיר או לפי כמות המרק שתרצו
7.      הכניסו את הפטרוזיליה והסלרי שלמים למים הרותחים
8.      הוסיפו מרק עוף ומלח לפי הטעם
9.      כאשר הגזר מתרכך הוציאו את הפטרוזיליה והסלרי
1.  הוסיפו מעט אטריות דקות לעוד 3 דקות של בישול
1.  וזהו! הוסיפו שקדי מרק ותיהנו!


*ניתן להוסיף את הפטרוזיליה והסלרי כשהם חתוכים ולהשיר במרק – ילדים לפעמים פחות אוהבים ירק צף במרק שלהם...










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה