יום שבת, 23 בינואר 2016

שקשוקה טריפולטאית

שקשוקה
4 מנות

חומרים:
4 ביצים
2 כפות שמן
4-5 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות של 2 ס"מ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף או להוסיף אם אוהבים יותר)
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות (אפשר להשתמש ב-3 כפות שימורי עגבניות מרוסקות)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
קורט סוכר
מלח
כף פפריקה מתוקה (אפשר חריפה אם אוהבים)
1/4 כוס מים
1/4 כפית כמון
 פלפל שחור
עלי פטרוזיליה לקישוט המנה

אופן ההכנה:

1.       מחממים את השמן במחבת גדולה, מוספים את השום ומטגנים עד שצבעו הופך שקוף (נזהרים שלא לשרוף את השום כיוון שהוא עלול לתת טעם מר לתבשיל), מוסיפים את הפלפל האדום והפלפל החריף ומטגנים תוך ערבוב  שתי דקות נוספות.
2.       מערבבים בקערה גדולה את העגבניות עם רסק עגבניות, סוכר, מלח, פפריקה ומים לבלילה אחידה, מוזגים את הבלילה למחבת עם הפלפלים המטוגנים ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, על להבה קטנה כ-10 דקות עד שתבשיל העגבניות מסמיך (אם התבשיל סמיך מדי ניתן להוסיף לו מעט מאד מים רותחים).
3.       מתבלים את תבשיל העגבניות בכמון, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (מלח או פלפל).
4.       שוברים בכל פעם ביצה אחת לקערית קטנה (מקפידים שהחלמון ישאר שלם) ויוצקים בעדינות את הביצה לתבשיל העגבניות. חוזרים על הפעולה עם שאר הביצים.
5.       מערבבים בעדינות את החלבון שסביב כל ביצה עם תבשיל העגבניות ומבשלים את השקשוקה על להבה בינונית עד שכל החלבון הופך יציב. כדאי לעצור את בישול השקשוקה כשהחלמונים עדיין נוזליים או לכסות את המחבת ולבשל עד שגם החלמונים מתקשים למי שמעדיף.
6.       מפזרים עלי פטרוזילה על השקשוקה המוכנה ומגישים חם. מומלץ בליווי צלחת של צנוניות טריות, בצל ירוק וחסה והמון לחם טרי לטבילה ברוטב.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה