יום רביעי, 20 בינואר 2016

פיצה מאיטליה

הכנת הרוטב והפיצה

(בסוף יש גם סרטון שמסביר בצורה מאוד מפורטת כיצד להכין פיצה, טוב בעיקר למי שמתקשים להכין בצק) 


שמן זית להברשה
300גר'  גבינה צהובה מגורר או מוצרלה מגוררת או שילוב של שניהם

חומרים לרוטב עגבניות:
5 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
6 כפות רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות אורגנו יבש
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים


אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב. מחממים במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את כל שאר החומרים לרוטב למחבת, מערבבים היטב ומבשלים מעל להבה בינונית למשך 10 דק' עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהאש ומצננים.
מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לרשת פיצה או לתבנית מרופדת בנייר אפיה. או 2 תבניות  מברישים את הבצק במעט שמן זית, יוצקים שכבה דקה ואחידה של רוטב העגבניות ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות למשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור, מפזרים מעל מוצרלה מגוררדת או כל גבינה אחרת על פי טעמכם ומחזירים לתנור לכ 5 דק' נוספות עד שהגבינה נמסה. מוציאים מהתנור ומגישים חם.


ניתן לגוון ולהוסיף מעל הגבינה תוספות שונות כגון זיתים מסוגים שונים, פטריות חתוכות לפרוסות דקות, גרעיני תירס, טונה, או כל תוספת אחרת לטעמכם.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה