חומרים – כ- 40 עוגיות
1 ורבע כוסות קמח מנופה
1/2 שקית אפייה
1/2 חבילת מרגרינה או חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל או קוניאק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס טחינה
1/3 כוס פרוסות שקדים מולבנים או אגוזים גרוסים גס לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות
בקערת מערבל מקציפים את החמאה (מרגרינה) עם הסוכר במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית
מכניסים את שאר החומרים מלבד השקדים עד לקבלת בצק חלק ואחיד (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים מעט טחינה ובמידה שהבצק רטוב להוסיף 1 כף קמח)
מעצבים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ (בגודל של כיצד יותר גדול מגולה , המשחק של הילדים)
מניחים את הכדורים במרווחים של 3 ס"מ . מהדקים בעדינות פרוסת שקד או אגוז
מעל כל עוגייה
אופים כ20 דק' עד להזהבה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה